Wednesday 2 November 2011

Mindennapok Indiában


Tegnap vegre megcsinaltam az aknakereso expert szintjet :) 3 het utan sikerult...

Igen, ennyire lefoglal a munka. A munkarol bovebben egyebkent tenyleg nem tudok irni, mert nincs. Semmi feladat nincs. Tegnap viszont elkezdodott valami, volt egy 5 perces csapatmeeting, meg ma is lesz egy meeting a ceggel, akikkel majd kell foglalkozni, de tul sokat nem varok.
A munkaido egyebkent altalaban indiaban 10 es 19 ora kozt van. Az otthoni 8-16, 9-17 beosztast jobban szeretem, mert igy sokszor nincs idod mar semmire a nap vegen. Az mas kerdes, hogy maximum 5-ig szoktunk maradni. De van egy lakotarsunk, aki minden nap 9-re er haza es meg szombaton is melozik.

Azert is gáz, ha keson ernenk haza, mert a bulik altalaban maximum 1 ig tartanak!! Egy vicc, ovoda, borzalmas, de attol meg 1 utan kihajitanak. Szoval idoben el kell kezdeni az alapozast, hogy odaerj valahova. Hetkozben altalaban csutortokon megyunk egy helyre, ahol salsa zene van 8:30-tol 22:30-ig es a csajok ingyen ihatnak mindenfele koktelt. Persze ez azt jelenti, hogy en is ingyen iszok, megha neha rejtozni is kell a pincerek elol :)
Van nehany furcsasag, aminek igazabol semmi ertelme kb.
1, Altalaban fel kell iratkozni facebookon, hogy ingyen bemehess. Ez meg ok
2, Altalaban fel kell iratkozni + parokkent kell, hogy menjunk (marmint fiu+lany), hogy ingyen bemehessunk. Ez kicsit furcsa, de ok.
3, Miutan bent vagy a bulihelyen, altalaban parokkent mehetsz tancolni. Van egy elkeritett resz a "tancparkettnek" es a biztonsagi or nem enged be, ha egydeul vagy. Na ez mar mi? :)
A bárok egyebkent nagyon jok, kulturalt, kenyelmes es jobb, mint az otthoni helyek legtobbje. Viszont dragabb is, mint otthon, ami sajnos az indiai fizetest elegge tudja fogyasztani :)

3 honap utan kezdem hianyolni a magyar eteleket. Az indiai kajat nem igazan szeretem, nagyon monoton. Gyakorlatilag minden nap ugyanazt eszik, jobbara zoldseget, rizsat meg neha csirket. Mindezt persze tomenytelen mennyisegu chillyvel meg curryvel fuszerezve. Azert eleg jol birom az eroset, de megszenvedtem nehany het utan elegge. Nemcsak egyszer, de nem is ketszer hatott :) Meg jott egy kis gyomorfajas is, szoval amire számitani lehetett. Azota merseklem az eros kaják fogyasztását, es inkabb kinai kajat eszek. Nehany tipikus indiai etel:

Reggelire:

Nem tudom, mi a neve, de a lenyeg, hogy olajos, tok iztelen, egyszeruen szar. Legalabbis nekem.

Ebedre:

Chicken-biryani, rizsa + fott csirke, ami jo is lenne, ha nem szornak tele mindenfele fuszerrel. Baromi eros. Osszessegeben ugyanugy szar, mint a reggeli :)

Az edessegeket sem szeretem. Tul edesek:


Tipikus utcai kaja: samosa + chai (tea+tej). Ezt szeretem.


Dosa, ami valamimi rizsfeleseg es millio fajtaja van:

Eheto, de kb. 20 perc mulva megint ehes vagyok :)

December vegen megyunk Mumbaiba ket napra, majd Kerala-ba. Mar lefoglaltunk nagyjabol mindent. A szilvesztert valami ilyesmi houseboat-ban fogjuk tolteni:


Meg megyunk Munnar-ba, ami kb. 1500-2000m magasan van es hires a teaultetvenyeirol meg a kornyezetrol. Ime:


Majd jelentkezek! :)

No comments:

Post a Comment